Autosalon

Visuele communicatie voor Mercedes-Benz

Op het Autosalon 2019 stond de stand van Mercedes-Benz in het teken van Electric Intelligence. Ze lanceerden er namelijk hun eerste elektrische wagen: de EQC.

Zo’n thema vraagt natuurlijk om opvallende digital signage en visuele communicatie– een uitdaging die Kimeru maar al te graag aanging.

Hieronder ontdek je welke technologische hoogstandjes Kimeru voor Mercedes-Benz en zijn bezoekers in petto had.

Heb je vragen of wil je meer informatie?

Totems: snel en eenvoudig info opvragen

Wie ooit het Autosalon bezocht, kent ze wel: de totems naast elke wagen waarmee je zelf informatie kan opzoeken. Op het Autosalon 2019 verzorgde Kimeru opnieuw de totems voor Mercedes-Benz.

We ontwikkelden een uiterst gebruiksvriendelijke, stabiele en mooie app. En een leuk extraatje: een QR-code die je kan scannen om een bepaalde wagen op te slaan in je Apple Wallet. Daarmee kan Mercedes-Benz potentiële klanten opvolgen en op de hoogte houden van nieuwigheden.

Daarnaast plaatsten we op het Autosalon 2019 ook de hardware voor de totems. Zo gebruikten we iPad Pro’s voor de bedrijfsvoertuigen, voor extra zichtbaarheid. Het pièce de résistance? Onze prachtige glazen sokkels met onzichtbare stroomkabels.

We hielden trouwens rekening met de ergonomie en plaatsten de tablets op ooghoogte. Het resultaat: bezoekers kunnen informatie opzoeken zonder te moeten bukken en de tablets vallen meer op en trekken dus beter de aandacht. Want mooie digital signage mag gezien worden, toch?

Tablets: handige applicaties en iPadbeheer

Ook de medewerkers van Mercedes-Benz op het Autosalon 2019 hadden elk een iPad ter beschikking en ook daarvoor ontwikkelde Kimeru enkele apps.

De eerste was een lead app waarmee medewerkers de gegevens van geïnteresseerde bezoekers konden verzamelen en live offertes of brochures konden sturen via e-mail.

De gegevens van bezoekers konden ze niet alleen handmatig ingeven, maar ook inlezen via de eID van de klanten – handig en snel!

Daarnaast ontwikkelden we een catalogue app waarmee de medewerkers brochures, prijslijsten en andere informatie over de verschillende modellen konden oproepen, inclusief een handige zoekfunctie.

Last but not leastmaakten we ook een fiscalculator: een app die voor elke wagen onmiddellijk berekent hoeveel belastingen je betaalt in Vlaanderen, Wallonië of Brussel. Erg handig!

Om de inhoud van de apps te beheren, maakte Mercedes-Benz ook gebruik van de web interface van Kimeru. Vanop een centrale locatie konden zo – met slechts 1 tool – aanpassingen gedaan worden aan alle apps op alle toestellen.

Naast het ontwikkelen van de apps, zorgden we op het Autosalon 2019 ook voor het beheer van alle iPads, meer dan 200 stuks!

Wachtrijmanagement: een korte en aangename wachttijd

Geïnteresseerde bezoekers konden op het Autosalon 2019 ook een gesprek vragen met een Mercedes-verkoper. Om hun wachttijd zo aangenaam mogelijk te maken, installeerde Kimeru ook een wachtrijsysteem.

In een aangename ruimte konden de klanten genieten van een drankje en surfen op de tablets van Kimeru. Een beeldscherm bracht hen op de hoogte wanneer zij aan de beurt waren.

Meer over het Autosalon 2019

We plaatsten een groot Ultra HD touchscreen waarop mensen aan de slag konden gaan met de webapplicatie van Mercedes Pro – een app die bedrijven met verschillende voertuigen toelaat om makkelijk te zien waar welke wagen zich bevindt.

Ook achter de schermen was Kimeru aanwezig. We plaatsten er een scherm waarmee Mercedes-Benz zijn werknemers kon briefen. Mercedes kon zelf makkelijk de briefing aanpassen in de web interface.

Als échte communicatiepartner van Mercedes-Benz zorgden we er ten slotte ook voor dat het wifi-netwerk niet overbelast raakte. We voerden een spectrumanalyse uit, waarmee we het wifi-gebruik op de verschillende frequenties in kaart brachten.

Op basis daarvan maakten we afspraken met de andere standhouders, zodat iedereen optimaal gebruik kon maken van het wifi-netwerk.

Kimeru: jouw communicatiepartner

Heb jij een communicatiepartner nodig? Aarzel dan niet om ons te contacteren. We staan te popelen om je te verrassen met spectaculaire digital signage.

Bekijk ook onze andere cases

Heb je vragen of interesse in onze diensten? Neem contact op of bezoek onze showroom!