High brightness digital signage - Kimeru

High brightness digital signage: heeft jouw bedrijf het nodig?

High brightness digital signage: heeft jouw bedrijf het nodig?

High brightness digital signage: het is een hele mond vol! Bovendien klinkt het voor veel mensen al gauw als een verkoopspraatje.

Want waarom zou je beeldschermen nodig hebben met een nóg hogere helderheid? Wel, een hogere helderheid levert je wel degelijk iets op. Sterker nog: high brightness digital signage is in sommige situaties onontbeerlijk!

Wat zijn nu precies de voordelen van high brightness schermen en heeft jouw bedrijf ze nodig? Lees vlug verder en ontdek het antwoord!

High-brightness digital signage: wat is het?

Als we het hebben over high brightness digital signage dan zijn de termen ‘brightness’ en ‘contrast’ van kapitaal belang.

‘Brightness’ is een maat voor de lichtsterkte of -intensiteit van een beeldscherm en erg belangrijk voor digital signage. Wetenschappelijk onderzoek toont immers aan dat afbeeldingen met een hogere brightness sterker onze aandacht trekken.

‘Contrast’ is dan weer het verschil tussen de delen van een afbeelding met de hoogste en de laagste lichtsterkte.

Hoe hoger de maximum brightness van een scherm, hoe meer contrast je kan gebruiken in de content die je toont. Beelden met een hoog contrast trekken niet alleen beter onze aandacht, maar zijn ook beter zichtbaar en leesbaar en worden beter onthouden.

En laat dat nu net het punt zijn van high brightness digital signage-schermen: een hogere maximale helderheid. Met high brightness-schermen ben je dus beter in staat om de aandacht van klanten en voorbijgangers te trekken.

Tel daarbij op dat bewegende beelden de aandacht beter trekken dan statische beelden en je krijgt een idee van de kracht van high brightness digital signage.

High brightness digital signage: wanneer heb je het nodig?

High brightness digital signage-beeldschermen helpen je om de aandacht van klanten en passanten te trekken en kan je dus nuttig inzetten op alle plaatsen waar je gebruik maakt van digital signage.

Maar op plaatsen waar veel omgevingslicht aanwezig is, wordt dit soort schermen pas echt onontbeerlijk. Denk maar aan beeldschermen die buiten worden geplaatst of in etalages waar veel zonlicht op valt.

Gebruik je op zo’n plek een gewoon beeldscherm, dan zie je de content op dat scherm vaak amper of niet.

Dat komt omdat het licht van het scherm de concurrentie moet aangaan met zon- of ander fel licht. Het fellere (zon)licht zorgt er dan voor dat het minder felle licht van het beeldscherm niet of minder zichtbaar wordt.

De oplossing? High brightness digital signage-beeldschermen. De helderheid of brightness van dit soorten schermen is wel opgewassen tegen zon- en ander omgevingslicht.

Gebruik je high brightness-schermen? Dan blijft je boodschap dus ook in fel omgevingslicht goed zichtbaar.

High brightness digital signage: waar moet je op letten?

Behalve de maximale helderheid van high brightness digital signage-schermen, moet je ook nog op enkele andere dingen letten.

Zo geeft de ‘viewing angle’ de maximale hoek weer van waaruit de content op je scherm duidelijk zichtbaar en leesbaar blijft. Hoe groter de viewing angle, hoe beter je scherm dus zichtbaar is in het straatbeeld.

Waar je verder op moet letten is dat je schermen ook bestand zijn tegen een langdurige blootstelling aan hoge temperaturen.

Zo kunnen LCD-beeldschermen last krijgen van isotropic blackout: delen van het scherm worden tijdelijk zwart en dus onleesbaar tot ze voldoende zijn afgekoeld. Maar ook permanente schade door hoge temperaturen is mogelijk.

Wil je beeldschermen plaatsen op een locatie die gedurende een groot deel van de dag blootgesteld wordt aan hoge temperaturen, bijvoorbeeld door direct zonlicht?

Kies dan voor high brightness digital signage-beeldschermen met een koelsysteem dat voorzien is op hoge temperaturen. Enkel zo kan je schade door hoge temperaturen voorkomen.

Tenslotte bestaan er ook schermen die hun helderheid automatisch aan het omgevingslicht aanpassen.

Op die manier kan je energie besparen en toch uitzenden aan een hoge helderheid wanneer de situatie daarom vraagt.

High brightness digital signage: de aandacht trekken in lichtrijke omgevingen

Je leest het: high-brightness digital signage is een sterke tool voor het trekken van de aandacht van klanten en passanten en onontbeerlijk in lichtrijke omgevingen. Wat heb je immers aan originele content als je beeldschermen niet of amper zichtbaar zijn?

High brightness digital signage-schermen zorgen ervoor dat jouw boodschap zichtbaar blijft, ook in fel zonlicht. Kies wel steeds voor schermen met een grote viewing angle en schermen die bestand zijn tegen hoge temperaturen.

Heb je nog vragen over high brightness digital signage of laat je jouw digital signage liever over aan een professional? Contacteer ons dan meteen. We helpen je graag verder!

Tags:


Heb je vragen of interesse in onze diensten? Neem contact op of bezoek onze showroom!