Wat zijn content feeds en waarom moet jij ze gebruiken voor je bedrijf?

Wat zijn content feeds en waarom moet jij ze gebruiken voor je bedrijf?

Content feeds zijn een makkelijke én effectieve manier om je digital signage playlist aan te vullen en zo de aandacht van je klanten of bezoekers te trekken. Maar wat is zo’n content feed nu precies en wat zijn de belangrijkste voordelen? Je ontdekt het in dit artikel!

Wat is een content feed?

Content feeds zijn stromen van nieuws en andere content die je kunt gebruiken voor je beeldschermen. Je kunt ze makkelijk integreren in je digital signage playlist, waarna ze automatisch geüpdatete informatie tonen zonder dat jij er nog iets voor hoeft te doen. Content platforms zoals Signagram bieden verschillende content feeds aan waarop je je kunt abonneren.

4 redenen om content feeds toe te voegen aan je digital signage

Klinkt interessant? Hieronder ontdek je de belangrijkste redenen om content feeds toe te voegen aan je digital signage playlist:

1. Live informatie delen

Of je nu digital signage inzet in een corporate omgeving, een retail omgeving of ergens helemaal anders: een content feed is een makkelijke manier om je doelpubliek relevant nieuws en live informatie te geven.

Dat kan een specifieke live feed zijn (bijvoorbeeld actuele beursstanden en financieel nieuws in een bankgebouw) maar ook meer algemene info (bijvoorbeeld vertrektijden van het openbaar vervoer in de buurt of weersvoorspellingen).

2. Je doelpubliek entertainen

De informatie die je toont hoeft echter niet altijd actueel te zijn. Zo kun je een content feed gebruiken om mensen te entertainen, bijvoorbeeld terwijl ze wachten aan de kassa of in de lobby van een hotel.

Mooie natuurbeelden, inspirerende quotes, gedachten van de dag of een overzicht van wat er op deze dag in de geschiedenis allemaal gebeurde: de mogelijkheden van entertainende content feeds zijn eindeloos. Je hebt dus geen enkel excuus voor verveelde klanten of bezoekers!

Content feed - day in history - Kimeru

Heb je vragen of interesse in straffe digitale communicatie?

3. Je schermen levend houden

Afhankelijk van waar je digital signage gebruikt, moet je je schermen 8 tot 24 uur per dag kunnen vullen. Maar als je voortdurend dezelfde boodschap toont, verlies je al snel de aandacht van je doelgroep. Tegelijkertijd is het natuurlijk niet mogelijk voor je marketingteam om continu zelf nieuwe en interessante content te ontwikkelen.

Of je nu kiest voor live informatie, entertainment of een mix van beide: content feeds helpen je om makkelijk de gaten tussen je eigen content te vullen. Bovendien geven ze kleur en karakter aan je content mix. Jij hoeft enkel nog te bepalen waar en wanneer je welke content feed wil tonen, je feeds doen de rest.

4. Je klanten betrekken bij je bedrijf

Met een relevante live feed of entertainende content trek je makkelijk de aandacht van je klanten of bezoekers. Dat verhoogt op zijn beurt ook de kans dat ze zullen kijken naar de advertenties en andere boodschappen die je bedrijf of organisatie zelf ontwikkeld heeft. En dat is natuurlijk net de bedoeling van digital signage.

Bovendien kan een slimme content feed ook zorgen voor interactie met je bedrijf. Zo kan een real time social media wall mensen aansporen om in dialoog te gaan met je bedrijf.

Content feed - artboard - Kimeru

De content feeds van Signagram

Signagram, het content platform van Kimeru, zit boordevol interessante en entertainende content feeds die je meteen vanuit het platform kunt gebruiken. Deze werden speciaal voor digital signage ontwikkeld, zijn beschikbaar in verschillende talen (o.a. Nederlands, Frans, Engels, Duits en Spaans) en kunnen zowel in portrait- als landscapemodus worden gebruikt. Je kunt de feeds ook aanpassen aan de huisstijl van je bedrijf of organisatie. Bovendien kun je als Signagram-klant elke feed gratis uitproberen.

Op Signagram kun je onder andere kiezen uit deze content feeds:

  • Live feeds: financieel, politiek, wetenschappelijk, sport- en algemeen nieuws uit binnen- en buitenland; actuele info over verkeer, openbaar vervoer, weer, luchtkwaliteit; standen van alle belangrijke beurzen en munten; …
  • Entertainende content: motivational quotes, leuke weetjes, vandaag in de geschiedenis, natuur- en dronebeelden, health en lifestyle, reisbestemmingen, astrologie, vintage hollywood, …
  • Social media feed
Content feed - social - Kimeru

Meer weten?

Heb je nog vragen over content feeds voor jouw bedrijf of organisatie, of wil je zelf aan de slag met Signagram? Neem dan nu contact met ons op. We helpen je zo snel mogelijk verder.

Tags:


Heb je vragen of interesse in onze diensten? Neem contact op of bezoek onze showroom!