ISE 2019: onze 5 belangrijkste takeaways voor digital signage

ISE 2019: onze 5 belangrijkste takeaways voor digital signage

Van 5 tot en met 8 februari vond ISE 2019 plaats in Amsterdam. Integrated Systems Europe noemt zichzelf ‘the world’s largest exhibition for AV and systems integration professionals’.

Natuurlijk ging Kimeru er een kijkje nemen om nieuwe technologieën en toepassingen voor digital signage te ontdekken.

Benieuwd naar wat we zoal gezien hebben? Hieronder lees je onze 5 belangrijkste takeaways van een geslaagde beurs.

1. Veelbelovende toepassingen: live assistance en gezichtsherkenning

ISE 2019 - live assistance

Live assistance of live conferencing is een eerste mooie toepassing van digital signage die te zien was op ISE 2019. Als bezoeker kon je zo goed als overal in de beurshal iemand van de organisatie vragen om hulp of informatie via een interactieve display.

Gezichtsherkenning wordt meer en meer ingezet bij digital signage – het was dan ook 1 van onze digital signage trends voor 2019. Op ISE 2019 werd het verrassend toegepast om digitaal make-up aan te brengen.

Of wat dacht je hiervan: een robot die automatisch een cocktail naar wens maakt. Alles wat je moet doen, is je bestelling ingeven op een touchscreen. Heerlijk, toch?

2. Laserprojectie: creativiteit zonder grenzen

ISE 2019 - laserprojectie

Met laserprojectie toon je je sprankelende digital signage-content zónder dat er een beeldscherm aan te pas komt. En dat leidt vaak tot erg mooie resultaten.

Laserprojectie voor digital signage wordt in 2019 haalbaar en betaalbaar. Dat heeft niet alleen te maken met een lagere aankoopprijs, maar ook met nieuwe technologie die regelmatig onderhoud van je lampen overbodig maakt.

Dankzij laserprojectie kan je bijvoorbeeld snel en makkelijk het design van een muur veranderen.

Een andere leuke toepassing op ISE 2019: een skateboard shop waar verschillende ontwerpen op een skateboard worden geprojecteerd. Met een draaiknop kan je alle designs zien en je keuze maken.

Heb je vragen of interesse in digital signage?

3. Beeldschermen: voor ieder wat wils

De curved OLED-displays maakten veel indruk op ISE 2019. Deze gebogen led-schermen vallen erg op en zien er heel mooi uit. Als je ze goed inzet dan kunnen ze je digital signage-content meer impact geven.

We zagen op ISE 2019 ook opvouwbare OLED-schermen, een veelbelovende nieuwe technologie. OLED-schermen hebben wel 1 nadeel: een relatief beperkte levensduur. Het wordt dus nog afwachten of deze technologie in 2019 zal doorbreken voor digital signage.

Verder heeft elke fabrikant in 2019 high-brightness beeldschermen in zijn gamma. Deze technologie is al een tijdje op de markt, maar wint steeds meer aan bekendheid.

Niet onterecht: Het blijft een interssant alternatief voor plaatsen waar veel omgevingslicht aanwezig is.

Ten slotte zagen we ook mobiele schermen op wieltjes. Dankzij een battery life kunnen deze schermen interessant zijn voor restaurants en in winkelstraten.

4. Size matters

ISE 2019 - laserprojectie

Fabrikanten van beeldschermen voor digital signage zetten meer dan ooit in op kleinere formaten en schermen met buitengewone afmetingen.

De kleinste schermen passen in 2019 in je handpalm. Waar je die voor kan gebruiken? Om heel gericht productinformatie weer te geven in een retailomgeving, bijvoorbeeld.

Maar ook led-walls raken meer en meer ingeburgerd. Let wel op: door het hoge energieverbruik van zulke schermen blijven ze vooral geschikt om tijdelijk producten of diensten in de kijker te zetten en minder voor 24/7 digital signage.

5. In-store analytics

ISE 2019 - laserprojectie

Op ISE 2019 werden verschillende platformen gepresenteerd voor fysieke winkels om data over klanten en bezoekers te verzamelen en analyseren.

Je kan onder andere heel gedetailleerde informatie verzamelen over wanneer mensen je winkel bezoeken en waar ze het meeste tijd doorbrengen.

Zo kan je bijvoorbeeld de beste locatie bepalen voor je digital signage-beeldschermen of de content op je schermen bijsturen aan de hand van gezichtsherkenning. Handig, toch?

Heeft jouw bedrijf verfrissende digital signage nodig?

Kan je niet wachten om deze prachtige technologieën toe te passen voor je bedrijf? Kimeru helpt je daar graag bij – contacteer ons meteen.

Ook voor meer informatie over de mogelijkheden van digital signage voor je bedrijf kan je bij ons terecht. Aarzel niet om ons te contacteren, we staan voor je klaar!

Tags:


Heb je vragen of interesse in onze diensten? Neem contact op of bezoek onze showroom!