Videowall

Opvallen én meer mensen bereiken

Een videowall is dé manier om reclame of informatie te tonen in grotere ruimtes – denk aan sportstadia en beurshallen, maar ook aan winkels.

Het grootste voordeel van een videowall? Impact! Met een mooie videowall komt de boodschap van je bedrijf of organisatie fantastisch tot zijn recht en bereik je heel veel mensen tegelijkertijd.

Wil je meer weten over de toepassingen en voordelen van een videowall of led-wall? Ontdek ze hieronder!

Wat is een videowall?

Vanop een afstand lijkt een videowall op een heel groot beeldscherm, maar eigenlijk wordt hij samengesteld uit verschillende kleinere schermen met een erg dunne rand of ‘bezel’. Omdat er bijna altijd led-schermen worden gebruikt, spreekt men ook wel eens van een led-wall.

Een videowall of led-wall laat je toe om reclame- en andere boodschappen reuzegroot weer te geven in hoge resolutie. Het resultaat? Je boodschap bereikt in 1 klap heel veel mensen en laat een sterkere indruk na.

Je kan kiezen voor een videowall als je beelden wil tonen in een groter formaat dan de beschikbare schermen toelaten, maar ook als je je boodschap in het groot wil tonen zonder verlies aan resolutie.

Sportstadia, concertzalen, beurshallen en openluchtevenementen zijn voor de hand liggende toepassingen, maar ook in winkels en shoppingcentra geeft een led-wall vaak een prachtig resultaat. Er is een geschikte videowall voor élke (grote) locatie!

Geïnteresseerd in een videowall voor je bedrijf of organisatie?

3 belangrijke voordelen van een videowall

Je kan natuurlijk ook gewoon erg grote schermen inzetten voor je (reclame)boodschappen, maar een videowall heeft enkele belangrijke voordelen:

1. Een videowall is mooi van ver én van dichtbij

In tegenstelling tot een groot scherm is een videowall ook geschikt voor ruimtes waar de aanwezigen of voorbijgangers zowel van ver als van dichtbij naar je boodschap op het scherm kijken.

Een videowall bouw je immers op uit verschillende kleine schermen met een hoge resolutie, waardoor je boodschap ook op een korte afstand scherp en helder wordt weergegeven, zelfs in de meest exotische resoluties.

2. Een videowall biedt meer mogelijkheden

Gebruik je een videowall, dan kan je makkelijk de content per scherm aanpassen. Zo kan je niet alleen 1 grote “afbeelding” creëren, maar ook een mozaïek van verschillende beelden.

Je kan ook een erg artistiek effect creëren door de schermen van je videowall bewust wat verder uit elkaar te plaatsen. Met de juiste content kan zo’n artistieke videowall sterk de aandacht van voorbijgangers trekken.

Bovendien kan je het formaat en de verhouding van je videowall perfect afstemmen op je winkel of locatie. Je videowall bestaat immers uit kleinere schermen die je naar hartelust kan combineren, in de hoogte en in de breedte! Je bouwt dus even makkelijk een videowall van 1 op 4 als van 2 op 2.

3. Een videowall is (relatief) goedkoop

Ten slotte is een videowall vaak goedkoper dan hele grote schermen. Een videowall wordt immers opgebouwd uit verschillende kleine schermen in een standaardformaat.

De gecombineerde kost van deze standaardschermen is vaak lager dan die van 1 heel groot scherm, zeker als het gaat om een groot scherm in een ongewoon formaat.

Kimeru weet waar je op moet letten bij een videowall

Een videowall installeren is niet eenvoudig. Je roept dan ook best de hulp in van een partner met de juiste vakkennis. Zo vermijd je brokken en risico op kortsluiting.

Kimeru is een autoriteit op het vlak van digital signage en videowalls. We weten perfect welke schermen de juiste helderheid en pixeldichtheid hebben voor jouw locatie en installeren ze volgens de regels van de kunst.

Je hebt al een 2×1 videowall vanaf €3450 (exclusief btw)! Meer weten? Contacteer ons gerust voor een vrijblijvende offerte. We komen ook met veel plezier langs om samen te kijken naar de perfecte opstelling voor jouw bedrijf of organisatie.

Heb je vragen of interesse in onze diensten?