Led-scherm

Grote visibiliteit met maximale impact

Voeg een extra medium toe aan je marketingmix met een led-scherm. Visuele boodschappen op een led-scherm laten een onuitwisbare indruk na op je bezoekers en zorgen voor een grote visibiliteit. Denk maar aan de billboards op Times Square in New York of Piccadilly Circus in Londen: led-schermen schreeuwen om gezien te worden.

High brightness

Een led-scherm trekt alle aandacht naar zich toe door zijn grote helderheid. Terwijl je televisiescherm thuis een lichtsterkte heeft van zo’n 350 candela, de maateenheid van lichtsterkte, kunnen de led-schermen van Kimeru 5.000 candela of meer uitstralen.

Ook door zijn oppervlakte kan je er niet naast kijken: een led-scherm kan tot meerdere vierkante meters beslaan. Kimeru puzzelt elk mogelijk formaat in elkaar, zowel in landscape als in portrait.

Outdoor: maximale visibiliteit met een led-scherm

Hoeveel potentiële klanten bereik je met je direct mailings? Hoeveel mensen bezoeken je website? Vergelijk die cijfers met het aantal voetgangers, fietsers en auto’s die dagelijks voor je deur passeren. Met een led-scherm bereik je potentieel meer mensen tegen een lagere prijs. Maar dan moet je scherm natuurlijk wel goed afgestemd zijn op de omgeving. En daar helpen we je graag mee!

Weer- en windbestendig

Voor buitenschermen aan je gevel of op een paal werkt Kimeru met weer- en windbestendige oplossingen die je boodschap glashelder overbrengen, zelfs in volle zon. De geklimatiseerde behuizing met actieve of passieve koeling voldoet aan de internationale normen IP5 of IP6. Je led-schermen zijn dus optimaal beschermd zijn tegen regen en stof.

Kimeru monteert je nieuwe scherm op een voet, een vaste stelling, verankerd in beton of op je gevel en kan je oude scherm demonteren.

De perfecte Pixel Pitch afgestemd op de kijkafstand

Hoe groot je led-scherm precies moet zijn om maximaal impact te maken, berekent een digitalsignage-expert van Kimeru die bij jou ter plaatse komt. Hij begeleidt je project van A tot Z en denkt mee over de ideale plaats van het scherm, de montage, de grootte, de vorm (landscape of portrait?) en de scherpte.

visueel voorbeeld van de verschillende pixel pitches

De Pixel Pitch, ofwel de dichtheid van het aantal leds op een scherm, is doorslaggevend voor de resolutie van je scherm. De kijkafstand bepaalt of je een grote of lage Pixel Pitch nodig hebt.

  • Een grote pixeldichtheid of Pixel Pitch is vereist als het scherm vanop enkele meters afstand haarscherp moet zijn (P1).
  • Bij een grotere kijkafstand groter heb je een minder hoge pixeldichtheid nodig voor een optimale kijkervaring (P2, P3,…).

Hoe kleiner de P-waarde, hoe groter de Pixel Pitch en hoe scherper het beeld.

Heb je vragen of interesse in straffe digitale communicatie?

Indoor: bezoekers engageren en informeren in je showroom

Binnen gebruik je led-schermen om het engagement van je bezoekers te versterken en hen te informeren. Voor de stand van Mercedes op het Autosalon bouwde Kimeru bijvoorbeeld een Twitter-wall, waarop foto’s van bezoekers verschenen.

Led of lcd?

Wil je een scherm groter dan 85 inch in je etalage? Dan kom je vanzelf bij een led-scherm uit, dat met zijn hoge helderheid de aandacht van voorbijgangers grijpt, zelfs achter glas en in volle zonlicht. Daarvoor zorgt de SMD-technologie (Surface Mounted Device), want SMD-leds zijn gesoldeerd op een printplaat en staan garant voor een forse lichtopbrengst en een hogere energie-efficiëntie.

Volstaat een scherm kleiner dan 85 inch? Kies dan voor een high brightness lcd-display van Kimeru. Bij lcd-schermen – liquid-crystal displays – lichten de vloeibare kristallen op door een backlight. Het resultaat? Beeldschermen met een hoge lichtsterkte die met hun true color-pixels elke mogelijke kleur goed weergeven.

Foto van de Twitterwall van een Mercedesgarage.

Een led-scherm als extra medium in je marketing mix

Een led-scherm draait niet alleen om de hardware. Het succes ervan staat of valt met de boodschap die je brengt. Pak je het goed aan, dan vormt zo’n scherm de hoeksteen van je marketing mix bovenop je website, sociale media, advertenties en radiospots. De Cost Per Mille (CPM), de prijs voor 1.000 views, ligt trouwens een pak lager met een led-scherm dan bij andere kanalen.

Communiceer in je eigen huisstijl

Om je boodschappen optimaal te visualiseren, bouwde Kimeru Signagram. Dat is een krachtig content management systeem waarmee je in een handomdraai advertenties, beelden, vacatures en teksten op je scherm tevoorschijn tovert, zelfs vanop je smartphone. Dankzij je eigen templates toon je je boodschap in je eigen huisstijl.

Een schematische voorstelling van de meerwaarde van een led-scherm voor je marketingmix
logo van Signagram

Meer dan 2 miljoen rechtenvrije beelden

Signagram biedt een riante bibliotheek met meer dan 2 miljoen rechtenvrije beelden, animaties en video’s. Bovendien kan je Signagram koppelen aan je bestaande tools zoals je Facebookpagina, Instagram- of Twitteraccount waardoor je het engagement van je bezoekers verhoogt.

Real time informatie tonen

Omdat led-schermen uiterst geschikt zijn om real time informatie weer te geven, biedt Signagram ook nieuwsfeeds, beurscijfers, sportuitslagen, weerberichten, verkeersinformatie of data over de luchtkwaliteit.

De juiste boodschap op het juiste moment

Naargelang het moment van de dag kan je de boodschappen op je led-scherm automatisch aanpassen door een andere playlist af te spelen tijdens de piek- en daluren.

Om de kost van je investering te drukken, denkt Kimeru mee hoe je slots op je scherm kunt verhuren aan naburige zaken. Op basis van het aantal passanten berekenen we de huurprijs die je kunt vragen.

Foto: een voorbeeld van een lifefeed, met de tijd, datum en locatie.

Heb je vragen of interesse in straffe digitale communicatie?

Duurzame oplossing met led-schermen

Kimeru trekt voluit de kaart van milieuvriendelijke beeldschermen. De hoge kwaliteit ervan garandeert je een langere levensduur en een lagere energiefactuur. Zo beperk je de ecologische voetafdruk van je led-scherm en druk je de kosten.

  • Onze vergulde verbindingen verminderen de weerstand en verlagen zo je stroomverbruik.
  • Sommige schermen hebben een ecologische stand die toelaat om de helderheid van je scherm te verminderen, bijvoorbeeld tijdens minder drukke momenten. Sensoren meten het omgevingslicht en passen de lichtsterkte van het scherm aan.
  • Je led-schermen zijn optimaal beschermd. De behuizing voldoet aan de vereiste internationale IP Code.
  • De voeding van de panelen, vaak de zwakste schakel bij goedkopere oplossingen, zijn robuust gebouwd. Zo gaat je scherm veel langer mee.
  • De led-modules van Kimeru hebben een verwachte brandduur van 100.000 uur ofwel tot 10 jaar.
Foto van de achterkant van een led-scherm: kabels en poorten in een blauw-paars licht

Loopt er toch iets fout? Bij problemen of vragen kan je terecht bij onze helpdesk en krijg je indien nodig service ter plaatse.

Ontdek onze cases

Of je nu een gemeentebestuur bent dat praktische informatie en lokale evenementen wil delen, een bedrijf dat reclame wil maken of een zorginstelling die vacatures wil tonen, voor elke vraag en uitdaging biedt Kimeru een oplossing met led-schermen op maat. Lees er alles over in onze cases!

Vraag een gratis adviesgesprek aan

Brainstorm met de digitalsignage-experten van Kimeru over de mogelijkheden die een led-scherm je biedt. Contacteer ons voor een vrijblijvend en gratis adviesgesprek.

Heb je vragen of interesse in onze diensten?