Digital signage: led of lcd?

Ontdek het verschil tussen deze 2 soorten beeldschermen

Er zijn op dit moment 2 belangrijke categorieën van beeldschermen voor digital signage: led en lcd. Toch bestaat er heel wat verwarring over wat nu precies een digital signage led-scherm is.

Tijd om een en ander op te helderen! Hieronder leggen we je uit wat het verschil is tussen digital signage led- en lcd-beeldschermen.

Digital signage lcd-beeldschermen

‘Lcd’ staat voor liquid crystal display. Die liquid crystals vormen samen een laag die licht doorlaat of blokkeert. Achter deze laag bevindt zich een backlight: een heleboel lampjes die licht geven.

De lichtjes worden als het ware gefilterd door de laag kristallen zodat bepaalde delen van het scherm donker blijven en andere licht geven in verschillende kleuren.

Met andere woorden: de backlight en de liquid crystals zorgen er samen voor dat er beelden worden weergegeven op het scherm.

Digital signage led-beeldschermen

Het zal je misschien verbazen, maar er zijn eigenlijk 2 soorten schermen die digital signage led-schermen genoemd worden: lcd-beeldschermen met een led-backlight en ‘échte’ led-beeldschermen. Hieronder gaan we dieper in op elk van beide soorten.

Digital signage led lcd-schermen

‘Led’ staat voor light emitting diode. Een led is in feite een heel klein lampje met een lange levensduur en een relatief laag energieverbruik.

De eerste soort digital signage led-beeldscherm is eigenlijk gewoon een lcd-scherm, waarbij de backlight bestaat uit leds in plaats van een ander soort lampjes.

Omdat deze schermen ook led-schermen worden genoemd, ontstaat vaak verwarring over wat een digital signage led-beeldscherm nu precies is.

Échte digital signage led-beeldschermen

De ‘échte’ digital signage led-schermen zijn panelen die (afhankelijk van hun grootte) bestaan uit miljoenen leds. Elke led in deze panelen kan afzonderlijk licht in verschillende kleuren uitzenden of uitgeschakeld worden.

Bij dit soort digital signage led-panelen worden de beelden volledig opgebouwd door de in- of uitgeschakelde leds.

Welk soort scherm is het meest geschikt voor je digital signage: led of lcd?

Er worden vandaag de dag nog nauwelijks lcd-schermen gemaakt zonder led-backlight. Maar welk soort digital signage led-beeldscherm je verder het best gebruikt, hangt af van verschillende factoren, zoals bijvoorbeeld je budget en de lichtsterkte die je nodig hebt.

Zo zijn ‘échte’ digital signage led-panelen bijvoorbeeld een flink stuk duurder dan lcd-schermen en verbruiken ze meer energie, maar geven ze in sommige situaties wel prachtige resultaten.

In andere situaties geeft een lcd-scherm met een led-backlight dan weer resultaten die goed genoeg of zelfs beter zijn dan ‘échte’ digital signage led-panelen.

Als je wilt weten welke beeldschermen het meest geschikt zijn voor jouw doelen, dan raadpleeg je best een professional. Die kan samen met jou alle factoren afwegen en je helpen om de juiste keuze te maken.

Kimeru: de digital signage led-expert

Kimeru is zo’n professional. Sterker nog: Kimeru is dé expert in digital signage led- en lcd-beeldschermen.

Wil je meer informatie over welk type beeldscherm het best is voor je bedrijf? Of heb je andere vragen over digital signage? Contacteer ons dan nu. We kijken ernaar uit om je te helpen.

Heb je vragen of interesse in onze diensten? Neem contact op of bezoek onze showroom!